STICHTING HAAGSE KERKMUZIEK EVENEMENTEN


De Stichting Haagse Kerkmuziek Evenementen heeft als doel het organiseren van concerten waarbij kerkmuziek ten uitvoering wordt gebracht. 

 

Zo werd de organisatie van de première van het Requiem van Hans Jansen in 2003 door de  stichting ter hand genomen. Ook de productie en presentatie van de CD van het Requiem in 2006 werd verzorgd door deze stichting.

 

In 2008 en 2016 werd door de stichting in Den Haag het Internationaal Heinrich Schütz Festival georganiseerd. In november 2012 werd het 40-jarig jubileum van Hans Jansen als kerkmusicus gevierd met een feestelijk concert in de Kloosterkerk.

 

In 2016 en 2017 organiseerde de stichting in de Kloosterkerk de 'Nationale Getijdendagen', vijf schola's zongen alle gebruikelijke monastieke Getijden in het Gregoriaans.

 

Vanaf 2020 neemt de stichting de projecten van Kamerkoor Musica Sacra onder haar hoede, zoals de première van het Oratorium ‘Into the fire’ van Hans Jansen op 20 en 21 november 2021 en de Passieconcerten op 5 en 10 april met de uitvoering van o.a. 'Die Sieben Worte Jesus Christi am Kreuz' van Heinrich Schütz.

 

Op 16 oktober 2022 vierde de stichting het 50 jarig jubileum van Hans Jansen als kerkmusicus met een feestelijk concert in de Lutherse Kerk in Den Haag.

 

In november 2023 verzorgde de stichting Requiem-concerten in de Abdijkerk in Loosduinen en de Grote of St. Janskerk in Schiedam met de uitvoering van de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz en het Requiem van Herbert Howells. 

 

Bestuur:

 

Hans Jansen (voorzitter) www.hans-jansen.com

Ineke van der Veen (secretaris) secretaris.shke@gmail.com

Jan van Nouhuys (penningmeester)